De tuin verkleinen
En ruimte creëren

Onze werkzaamheden
  • ontwerp
  • aanleg
  • renovatie

Het uitbreiden van je woning biedt nieuwe mogelijkheden en perspectieven. Bij dit project moest een deel van de tuin plaatsmaken voor de uitbouw. Best een moeilijk besluit, wanneer je graag geniet van het groen om je heen.

“Wauw, wat is dit toch een heerlijke tuin!”

Een verkleinde tuin is groots beleven
Uiteraard is het een investering om een deel van de tuin in te leveren voor extra woonruimte. Met als gevolg dat het belangrijk is om goed na te denken over de resterende ruimte. Deze klant had duidelijke wensen qua beplanting en kwam al met veel input voor het ontwerp. Vooral de beleving stond centraal: ruimtelijk, groen en verrassend. Met een tuinontwerp dat nooit snel gaat vervelen.

Ook vriendelijk onderhoud stond op het wensenlijstje. Zodat er genoeg tijd overblijft om echt even bij te komen van een drukke werkdag.

De tuin beleven
Het feit dat een tuin kleiner wordt, maakt het niet minder mogelijk om hem groots te ervaren. Er zijn twee verschillende terrassen aangelegd. Waarbij elk terras een eigen karakter heeft. Zo beleef je de tuin vanuit elke hoek net even anders. Je ervaart meer ruimte en sfeer, dankzij de contrasten die je bijvoorbeeld terugziet in de tegels.

Waar het gebruikelijk is om in een tuin dezelfde tegels te kiezen, bewijst deze tuin dat het loont om af te wijken van de standaard. Te veel verschillende tegels maken een tuin al snel druk of chaotisch. In dit ontwerp geeft het juist meer karakter.

Deze tuin:

  • Biedt verschillende ruimtes met elk een eigen sfeer.
  • Is gebruiksvriendelijk, zelfs de plantenbakken worden automatisch beregend.
  • Bevat alle planten en kleuren die op het wensenlijstje van de klant stonden.

Van chaos tot een heerlijke plek om te genieten
Het is een mooi uitdagend project geweest om aan te werken. Waar wij als professionals enthousiast van worden, is dat we uitgedaagd worden om creatief om te gaan met de wensen en mogelijkheden van een tuin. Waar onze klanten mogelijk beren op de weg zien, gaan wij op zoek naar mogelijkheden. Als dat slaagt, en de klant kan echt genieten van de tuin, dan zijn wij meer dan tevreden!

“Nadat wij ons huis hadden uitgebouwd, wat de tuin nog een enorme puinhoop. We wisten zelf niet zo goed wat we er mee aan moesten nu de tuin wat kleiner was geworden door de uitbouw. We wilden namelijk wel graag 2 terrassen en lekker wat groen.

Bunt hoveniers heeft ons daarbij goed geholpen. Wij hebben onze wensen doorgegeven, en een aantal afbeeldingen van tuinen laten zien wat we mooi vonden en wat onze stijl was. Aan de hand hiervan hebben ze een mooi tekening en 3d ontwerp konden we goed zien hoe het zou worden. We hebben nog een paar kleine aanpassingen laten doen, en zo zijn we samen tot een prachtig ontwerp gekomen!

Inmiddels is de tuin al een paar jaar aan het groeien en bloeien. En als we dan op een zachte zomeravond in onze tuin zitten, bij het knapperende haardvuur en met op de achtergrond het zacht ruisende geluid van het water, dan zeggen we tegen elkaar: ‘wauw, wat is dit toch een heerlijke tuin! Echt een tuin om tot rust te komen na de drukte van alle dag.’

Super bedankt!”

Stuur een
Whatsapp bericht
Bel ons
(033) 303 77 50