Ga creatief om met je planten 

Hoe je jouw tuin bijhoudt maakt verschil

Onze werkzaamheden
  • onderhoud

Het is een nachtmerrie voor elke tuinliefhebber. Planten en struiken die langzaam afsterven totdat er niets meer van over blijft. Een goede reden om hulp in te schakelen. Net als deze klant. Waar de bloemen minder goed groeiden dan verwacht. Zonder dat de klant wist waar dit aan kon liggen. Want met wat zonlicht en water, kom je al een heel eind. Toch? 

“Zeer tevreden met het team van Bunt Hoveniers”

Wat heeft je tuin echt nodig?
Door goed te snoeien voorkom je al problemen. Maar daarmee ben je er nog niet. In de natuur voedt de bodem zichzelf. Met dode plantenresten en gevallen bladeren. Dankzij die compost komen er voedingsstoffen in de bodem. Die ervoor zorgen dat bloemen en planten in goede conditie blijven. Wanneer jij de tuin aanharkt, ontneem je de tuin dus nieuwe voedingsstoffen. Dat compenseer je door de tuin te bemesten. Maar ook hier kan het een en ander mee misgaan. 

Op het moment dat wij deze tuin in onderhoud kregen, zijn we onder andere gestart met het verbeteren van de grond. Want planten zijn best kieskeurig. De een staat graag met de pootjes in de klei. Terwijl een ander vies is van natte voeten en liever een droge zandgrond heeft. 

Het verschil tussen goed onderhoud en onderhoud
Naast het verbeteren van de bodem, zijn we planten gaan vervangen. Nu passen de planten goed bij de grondsoort waarin ze gepoot zijn. Ook zijn we slimmer gaan snoeien. Neem bijvoorbeeld de Heester in deze tuin. Die hebben we van boven iets ingekort, waardoor er licht invalt. Dit zorgt ervoor dat de Heester van binnenuit weer uitloopt. En hij niet in een keer kaal is wanneer hij rondom gesnoeid wordt. 

Nu de Heester weer voor privacy zorgt (doordat hij mooi vol is geworden). Was het ook tijd om de tuin wat ‘spannender’ te maken. De planten wisselen elkaar nu mooi af. Wat ervoor zorgt dat je continu geniet van nieuwe bloemen. 

Dankzij goed onderhoud:

✓ Ligt de tuin er in alle seizoenen goed bij.
✓ Het bodemleven is weer in goede conditie.
✓ Alle planten zijn afgestemd op de tuin.

Vakkennis maakt het verschil
Zonder dat wij deze tuin zelf hebben aangelegd. Hebben wij deze klant echt kunnen helpen. Het is mooi om te zien hoe, dankzij slim onderhoud van ons team, de tuin volledig tot zijn recht komt. Dit is de reden dat wij naast een heel team voor aanleg ook een heel team hebben met vakmensen voor onderhoud.

Zeer tevreden met het team van Van de Bunt: de tuin wordt prima onderhouden, met goed overleg. Beplantingswensen worden creatief en goed ingevuld, rekening houdend met de rest van de tuin.

Stuur een
Whatsapp bericht
Bel ons
(033) 303 77 50