Specifieke wensen? Het is mogelijk

Exclusieve materialen maken deze tuin compleet

Onze werkzaamheden
  • ontwerp
  • aanleg
  • onderhoud

Daar, in hartje Londen ligt een deel van de inspiratie voor deze tuin. Heb je wel eens gehoord van de ‘Horse Guards Parade’? Naast de Whitehall is deze paradeplaats in de 16e eeuw aangelegd voor riddertoernooien. En daar heeft deze klant inspiratie opgedaan voor de tuin. Er ligt namelijk een typische grindsoort op die terug moest komen in het ontwerp van de tuin. 

En het resultaat mag er zijn.

De tuin waar puzzelstukken samenvallen
Je denkt er misschien niet direct aan. Maar wij verzorgen ook de voorbereiding voor het plaatsen van bijgebouwen in de tuin. Denk aan: het graafwerk, de fundering en het leidingwerk. Bij deze klant hebben wij voorbereidend werk gedaan voor De GelderscheHoutbouw. Een bedrijf uit Kootwijkerbroek, dat gespecialiseerd is in de bouw van houten bijgebouwen. Waar wij in eerste instantie alleen voorbereidend werk kwamen doen, hebben wij onder andere ook de oprit gemaakt. 

Het plan voor de beplanting was al rond. De tekeningen voor de schuur- en carport waren al gemaakt. En toch ontbrak het nog aan een paar elementen om de tuin compleet te maken. Dan is het prettig dat je met een specialist kan sparren. 

Het ene grind is het andere niet
De hoeveelheid soorten grind is niet te tellen. Omdat grind niet een specifiek type product is. Alle losgekomen stenen die groter zijn dan zandkorrels en kleiner zijn dan stenen van 63 millimeter noemen we ‘grind’. Het was daarom ook een zoektocht om de juiste grindsoort te vinden. Wat ook gebruikt wordt op het terrein van de Horse Guards Parade. 

De oprijlaan loopt als een geheel mooi door langs de voor- en achterkant van het woonhuis, naar de carport. In plaats van een grindpad aan te leggen dat rechttoe-rechtaan loopt, is ervoor gekozen om deze in een mooie glooiende lijn aan te leggen. Wat meer allure geeft aan het totaalplaatje. Omdat je niet meteen ziet waar het pad eindigt, is de oprijlaan al een verrassing op zich. 

Een strakke tuin zonder rechte lijnen
In de mooie bosrijke omgeving, komt deze tuin helemaal tot zijn recht dankzij de organische vormen van het gazon, grindpad en struiken. Want net als in het bos, groeit niets in één strakke rechte lijn. Zelfs in de hoogte van de struiken zie je dit terug. Toch is de tuin strak aangelegd. Het onderhoud van de tuin (en met name het snoeiwerk) vraagt extra vakmanschap. Het is aan ons de taak, om de tuin te houden zoals deze is opgeleverd. 

Kenmerken van deze tuin zijn:

  • Biedt privacy met natuurlijke afscheidingen.
  • Doet natuurlijk aan dankzij de organische vormen en beplanting. 
  • Is een paradijs voor fauna. 

Van het een kwam het ander
Tijdens de voorbereidingen voor het plaatsen van de schuur, raakte we in gesprek met de klant over de rest van de tuin. Daarvandaan is het balletje gaan rollen. Inmiddels heeft ons team echt verschil kunnen maken tussen de oorspronkelijke plannen en het eindresultaat. Wij zijn dan ook dankbaar dat wij het grondwerk, straatwerk, het aanleggen van de oprijlaan en het gazon mochten uitvoeren. En met trots de tuin nog steeds in onderhoud hebben.

Stuur een
Whatsapp bericht
Bel ons
(033) 303 77 50