Ontdek de tuin die leeft

En waar geleefd wordt

Onze werkzaamheden
  • ontwerp
  • aanleg
  • onderhoud

Als je deze tuin in één woord zou omschrijven. Dan is ‘pittoresk’ precies wat deze tuin is. De tuin voelt aangenaam, doet enigszins romantisch op. Maar is bovenal een schilderachtig mooi plaatje om naar te kijken. Het grote geheim van dit tuinontwerp? Dat is de natuur. En hoewel dit klinkt als een open deur, laten we je graag wat details zien van deze tuin.

“Het is een prachtige tuin geworden waar we elk seizoen van genieten.”

– Fam. Threels

Altijd dat vakantiegevoel
Rust, privacy, ruimte en groen. Het ideale recept voor een vakantiegevoel. Dat is ook wat je ervaart in deze tuin. De tuin is bewust speels aangelegd. Wat de tuin niet alleen toegankelijk maakt. Maar ook makkelijker in onderhoud. Omdat niet elke heg of plantenborder tot op de millimeter perfect gesnoeid hoeft te worden. De planten, struiken en bomen in deze tuin mogen iets meer hun gang gaan. De tuin leeft! En daar profiteer je ook weer van. 

Het groen beschermt je namelijk tegen on-Hollandse zomertemperaturen. Er komt geen zonnescherm aan te pas. Ideaal! Het automatische beregeningssysteem zorgt er ondertussen voor dat wat groen is, ook groen blijft. 

De tuin als belangrijke plek
Voor deze familie is de tuin een plek om te genieten. Dat betekent voor de kinderen; genoeg ruimte om buiten te spelen. Het grasveld heeft daarom ook voldoende ruimte gekregen. Zonder dat het afbreuk doet aan de algehele sfeer.  

Dit komt mede door het klimtoestel dat gemaakt is met kastanjehouten palen, die niet rondom kaarsrecht gezaagd zijn. En de klimplanten die daar dankbaar gebruik van maken. Samen met de bomen, oogt het speelveld natuurlijk en past het bij de rest van de tuin. Zo zie je maar hoeveel effect de kleinste details hebben. 

Een levendige tuin
Deze tuin omarmt de charmante woonboerderij en voorkomt inkijk vanaf de weg. Zelfs in de winter, dankzij de winterharde planten die precies op de goede plek staan. Om te voorkomen dat er een wildgroei van planten en bomen ontstaat, zijn er plantenborders gemaakt. Van cortenstaal. Dit materiaal krijgt na verloop van tijd een mooie natuurlijke roestkleur. Verder heeft deze tuin: 

  • Een speelse indeling wat ook het onderhoud makkelijker maakt. 
  • Privacy en overzicht door een slim ontwerp met hoogteverschillen. 
  • Zoveel mogelijk natuurlijke elementen. 

Complexer dan het lijkt
Voor ons zijn projecten als deze echt een feestje. Tijdens het ontwerp wordt nét even wat extra gelet op details zoals hoogteverschillen en schaduwvorming. Terwijl de aanleg van de tuin allesbehalve gedetailleerd en strak is. Zo is deze tuin een gezellige boerderijtuin geworden. We hebben de tuin samen met de familie ontworpen en aangelegd. Hoe leuk is dat? 

“Wij zijn ontzettend blij met onze tuin die is ontworpen/getekend en aangelegd is samen met Bunt Hoveniers. Het contact vanaf het eerste gesprek tot de uitvoering hebben wij als heel prettig ervaren. Het is een prachtige tuin geworden waar we elk seizoen van genieten. Wij bevelen Bunt Hoveniers dan ook van harte aan!”

– Fam. Threels 

Stuur een
Whatsapp bericht
Bel ons
(033) 303 77 50