Haal (letterlijk) meer uit je duurzame tuin

Levendig, stijlvol en eetbaar!

Onze werkzaamheden
  • ontwerp
  • aanleg
  • onderhoud

Natuurlijker, levendiger en eetbaar. Het zijn drie elementen waar deze tuin aan moest voldoen. Voor ons was het een bijzonder project. Want de eerste keer dat wij op dit adres kwamen is ongeveer 15 jaar geleden. 

“Wij hebben Bunt Hoveniers in 2007 leren kennen nadat wij een aantal hoveniersbedrijven hadden gesproken om in te schakelen voor tuinaanleg en -onderhoud. Wij zijn nog steeds klant en dat zegt genoeg.” – Fam. v.d. Ende

Een tuin met ecologisch toegevoegde waarde
Onze tuinen hebben impact op het klimaat en milieu. Toekomstgerichte tuinen worden natuurlijker en bevatten duurzame elementen. Familie van der Ende koos ervoor om op een duurzame manier kruiden, fruit en bloemen te produceren. Ook mocht de tuin meer met de seizoenen meegaan. 

Duurzaamheid en sfeer gaan hand in hand
Het oog wil ook wat. Daarom heeft de fietsenberging in de tuin een sedumdak. En een druivenplant die er tegenaan groeit. Het sedum zorgt voor een betere afwatering van regenwater. Trekt insecten en dieren aan. En filtert fijn stoffen uit de lucht. Terwijl de druif het houten frame bedekt, wordt je vanuit het huis getrakteerd op een prachtig groen plaatje. 

Een verrassing vanuit elke hoek
Het woonhuis is vrij strak en bestaat vooral uit beton. De tuin verzacht dit beeld op een subtiele manier. Met doorkijkjes en vloeiende lijnen in het ontwerp, is het geheel speelser geworden. Wat voorkomt dat de tuin te modern aanvoelt. Terwijl je door de tuin loopt, wordt je bij elke stap verrast door een nieuw perspectief. In combinatie met de veranderingen in de tuin die meegaan met de seizoenen, gaat het ontwerp je nooit vervelen. 

Alles bij elkaar heeft deze tuin: 

  • Een ontwerp dat dynamisch is. 
  • Elementen die goed zijn voor natuur en milieu. 
  • Groene kruiden, bloemen en fruit uit eigen tuin. 

Wat een jarenlange samenwerking prettig maakt
Het voordeel van een lange samenwerking, is dat je als team nauw betrokken raakt bij een project. Onze collega die deze tuin al jaren onderhoudt, kent het perceel als zijn broekzak. Daarom heeft hij samen met de ontwerper aan tafel gezeten om mee te denken over de indeling en beplanting. 

“Richard was in 2007 net begonnen met zijn bedrijf en kwam enthousiast en capabel over. Aan onze kant was geen twijfel. Toen hebben we de tuin opnieuw laten aanleggen door Richard in samenwerking met een landschapsarchitect. Daarna is het natuurlijk belangrijk dat er goed onderhoud wordt gepleegd. Het ontbrak ons aan de kennis, tijd en materieel om dat zelf te doen. Sindsdien is Bunt Hoveniers uitgegroeid tot een volwassen hoveniersbedrijf en dat merk je aan de professionele aanpak. Maar, steeds met een praktische insteek en dichtbij de klant. Wij zijn zeer tevreden. Het resultaat is zoals verwacht en dat heeft ook te maken met de uitleg vooraf bij de aanleg en bij het opstellen van een onderhoudsplan. Wij kunnen Bunt Hoveniers met een gerust hart en van harte aanbevelen voor ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen.”

Stuur een
Whatsapp bericht
Bel ons
(033) 303 77 50