Het vrije boerderijgevoel in de groene tuin

Een groene oase in de bebouwde kom

Onze werkzaamheden
  • ontwerp
  • aanleg
  • onderhoud

Voor velen is het een ultieme droom. Een vrijstaande boerderij buitenaf, met veel rust en privacy. Deze familie heeft het vrije bestaan ingeruild voor een gezellig pand middenin het dorp. Dichterbij alle voorzieningen, zonder het tijdrovende onderhoud. Van de ‘buiten’ naar het dorp verhuizen is natuurlijk even schakelen. Gelukkig hebben ze de tuin nog. 

“Als je in de tuin staat, lijkt het of hij grenzeloos is.”

Middenin het dorp de vrijheid van buitenaf
Je doet de poort open en even sta je versteld. ‘Wauw’. Deze groene oase verrast je. De vorige bewoners hebben veel groen achtergelaten. En dat was natuurlijk zonde om weg te halen. Daarom is het gros van de oude beplanting strategisch hergebruikt. Als je in de tuin staat, lijkt het of hij grenzeloos is. 

Dat was precies wat voor dit gezin erg belangrijk is: het vrije gevoel houden dat ze gewend zijn. Ook in de winter. Dankzij veel wintergroene planten is dit gelukt. Nu kunnen ze het hele jaar genieten van de privacy.   

Groen en onderhoudsvrij gaan wel samen
Je ziet het steeds vaker. Tuinen die dicht bestraat worden, omdat het een onderhoudsvriendelijke tuin moet zijn. Deze tuin bewijst dat het anders kan. Groen en gemak gaan prima samen. Mits je de tuin slim indeelt en gebruik maakt van technieken zoals een beregeningssysteem. Goed voor mens én omgeving. Overtollig regenwater zakt makkelijker weg in het groen. En de tuinvisite is je ook erg dankbaar. Denk aan egels, vogels, verschillende vlinders en bijen. Veel van deze bezoekers kom je buiten de bebouwde kom standaard tegen. 

Van alle gemakken voorzien
Dat de tuin duurzaam is dankzij alle groene beplanting, dat mag vanzelfsprekend zijn. Een groene tuin is goed voor de biodiversiteit en het milieu. De meeste materialen die je tegenkomt in deze tuin, zijn eveneens duurzaam. Denk aan de keramische tegels en gebakken stenen. Verder heeft deze tuin: 

  • Wifi-gestuurd beregeningssysteem 
  • Robotmaaier
  • Sfeerverlichting 

Dankbaar voor dit project
Onze jongens zijn maar wat blij als ze echt met groen mogen werken. Alle projecten zijn in een specifiek opzicht uniek. Maar een tuin realiseren waarbij zoveel planten herplaatst worden is een gelukstreffer. We zijn blij dat we een ontwerp mochten maken waarbij deze mensen een stukje van hun oude bestaan konden meenemen naar het nieuwe huis. Dan bewijst maar weer dat een tuin meer is dan een lapje grond en echt een betekenis heeft.

Stuur een
Whatsapp bericht
Bel ons
(033) 303 77 50